Woning Fonds logo
9,8/10
4.6/5

Transparant

En betrouwbaar

Profiteer direct

Van de overwaarde

Gratis advies

Binnen 1 werkdag

9,8/10
4.6/5

Wilt u ook de overwaarde van uw huis verzilveren zonder te verhuizen?

Benut de overwaarde van uw koopwoning en profiteer direct van meer financiële ruimte voor bijvoorbeeld een verbouwing, wereldreis of pensioen.

 • Binnen 1 werkdag geregeld

 • Vrijblijvend advies op maat

 • 100% transparant, geen verborgen kosten

 • Profiteer nu van een hoge overwaarde

 • Profiteer direct van de lage hypotheekrente

 • Meer financiële ruimte voor uw dromen

6512

Huiseigenaren
gingen u al voor!

Nu exclusief in uw regio beschikbaar

Check meteen of uw woning in aanmerking komt

Geheel
vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Maak het vermogen uit uw woning vrij door herfinanciering. Binnen 24 uur weet u of u financiële ruimte kunt vrijmaken voor uw dromen.

Gratis telefonisch consult om uw wensen en mogelijkheden te bespreken

83% van de aanvragers komt in aanmerking voor het verzilveren van de overwaarde!

In het bezit van een koopwoning*
Naam*

Wilt u ook de overwaarde van uw huis verzilveren zonder te verhuizen?

Benut de overwaarde van uw koopwoning en profiteer direct van meer financiële ruimte. Zodat u kunt genieten van uw oude dag!

 • Binnen 1 werkdag geregeld

 • Vrijblijvend advies op maat

 • 100% transparant, geen verborgen kosten

 • Profiteer nu van een hoge overwaarde

 • Profiteer direct van de lage hypotheekrente

Check eenvoudig of u in aanmerking komt voor extra financiële ruimte

"*" geeft vereiste velden aan

1
2

Maak het vermogen uit uw woning vrij door herfinanciering. Binnen 24 uur weet u of u financiële ruimte kunt vrijmaken voor uw dromen.

Gratis telefonisch consult om uw wensen en mogelijkheden te bespreken

83% van de aanvragers komt in aanmerking voor het verzilveren van de overwaarde!

In het bezit van een koopwoning*
Naam*
Huiseigenaren gingen u voor
6512

Wat klanten vertellen

Collin
Collin
Schiedam
Lees verder
Heb altijd de droom gehad om tijdens mijn pensioen een wereldreis met mijn kinderen en kleinkind te maken. Via Het Woningfonds heb ik het versteende vermogen van mijn tweede woning kunnen vrijmaken om deze droom te realiseren. Ook profiteer ik nu van een lagere hypotheekrente en dit voelt erg fijn. Dus bedankt Het Woningfonds! Zodra de coronacrisis voorbij is gaan wij onze reis dan eindelijk beginnen!
Brian
Brian
Weert
Lees verder
Mijn vrouw en ik wilden een schenking doen aan onze dochter zodat zij ook in deze moeilijke tijden een huis kon kopen. Dankzij Het Woningfonds hebben wij een deel van de overwaarde van ons huis aan haar kunnen schenken, en het andere deel in onze nieuwe woning in Spanje kunnen investeren. Totdat de bouw van ons nieuwe huis klaar is kunnen wij nog in ons oude huis in Nederland blijven wonen. Zeer tevreden met de manier waarop dit is geregeld!
Jasmine
Jasmine
Rotterdam
Lees verder
Dankzij Het Woningfonds geniet ik nu van de overwaarde van mijn woning. Fijn dat niks aan me werd opgedrongen en dat ik niet continu gebeld werd zoals sommige partijen dat graag doen. Voelt ook erg goed om nog in mijn huis te kunnen blijven wonen, en de rente is zelfs gezakt! Helemaal tevreden dus!
Nathalie
Nathalie
Hilversum
Lees verder
Het Woningfonds krijgt van ons een ruime voldoende! Geen verborgen kosten, afspraken worden nagekomen en de communicatie was goed. Wij hebben 85% van onze overwaarde gestort gekregen op de bankrekening. Tegelijkertijd betalen we een lager rentepercentage. Dit had niet beter kunnen uitpakken!

Wij gaan samen met ons gezin een rondreis maken in Afrika! Via Het Woningfonds heb ik de overwaarde van mijn koopwoning kunnen verzilveren om de rondreis te kunnen waarmaken. Ook profiteer ik nu van een lagere hypotheekrente, dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Wij willen Het Woningfonds bedanken voor hun geduld en hulp tijdens dit proces.

Collin

Schiedam
5

Mijn vrouw en ik wouden altijd al een vakantiewoning op Curaçao. Dankzij Het Woningfonds hebben wij een deel van de overwaarde van ons huis kunnen vrijmaken om deze droom te kunnen realiseren. Ik vindt het top dat wij nog lekker in onze huis in Nederland kunnen blijven wonen en tegelijkertijd nog één woning hebben in het buitenland. Zeer tevreden met de manier waarop dit is opgepakt door Het Woningfonds. Wij gaan lekker genieten van ons pensioen!

Brian

Weert
4

Aangezien ik nu met pensioen ben, heb ik behoefte aan meer financiële vrijheid om mijn dromen van mijn bucketlist af te strepen. Ik ben erg tevreden met de wijze waarop Het Woningfonds mij hielp en mijn vragen oppakte. Voelt ook erg goed om nog in mijn huis te kunnen blijven wonen, en de rente is zelfs gezakt! Dit had niet better kunnen uitpakken!

Jasmine

Rotterdam
5

Onze aanvraag werd na 1 werkdag al opgepakt. Na twee weken hadden wij al onze overwaarde gestort gekregen op de bankrekening. Mijn man en ik zijn erg onder de indruk van de snelheid waarop dit allemaal is gegaan. Tegelijkertijd betalen we een lager rentepercentage op onze hypotheek. Wij hebben dus dubbel kunnen profiteren van de huidige woningmarkt!

Nathalie

Hilversum
4.5

In 3 stappen uw overwaarde verzilveren

stap 1

Vul het formulier in

Vul uw gegevens in voor het herfinancieren van uw woning

stap 2

Adviesgesprek

U wordt gebeld door één van onze experts met vrijblijvend advies op maat

stap 3

Herfinancier uw woning!

Binnen 1 werkdag krijgt u een voorstel voor het vrijmaken van uw overwaarde

Geld uit uw stenen halen?

Denkt u erover de overwaarde van uw huis te benutten voor een verbouwing, een wereldreis, uw (klein)kinderen te ondersteunen of voor simpelweg meer financiële ruimte? Het Woningfonds kan u helpen om vermogen uit uw stenen te halen.

 
De voordelen van de overwaarde verzilveren bij Het Woningfonds
 • Uw verzilvert de overwaarde zonder te verhuizen, en tegelijkertijd kunt op ieder gewenst moment uw woning verkopen

 • Profiteer van lagere maandlasten door uw nieuwe hypotheek langer te laten doorlopen

 • De hypotheekrente is fiscaal aftrekbaar als u de hypotheek gebruikt voor de verbouwing of verduurzaming van uw woning

 • Profiteer van de laagterecord van de actuele hypotheekrentes

 • Kortom: Het Woningfonds biedt u de kans om uw wensen te realiseren en comfortabeler te leven

Heeft u nog een vraag? Wij hebben het antwoord.

U heeft overwaarde als uw huis meer waard is dan de hoogte van uw hypotheek. Is uw woning € 250.000 waard en heeft u een hypotheekschuld van € 200.000? Dan is de overwaarde € 50.000.

U kunt uw overwaarde alleen verzilveren als uw woning meer waard is dan de hoogte van uw huidige hypotheek. Of als u uw woning gaat verbouwen waardoor deze meer waard wordt. De hoogte van de herfinanciering hangt af van de marktwaarde van uw woning, de hoogte van uw huidige hypotheek en uw inkomen. Er wordt opnieuw getoetst of het nieuwe hypotheekbedrag past bij uw inkomen.

Hoeveel overwaarde u uit uw huis kan opnemen hangt af van de woningwaarde en de huidige hypotheek maar ook of u de maandlasten van de hypotheeksom kunt dragen.

De hypotheekrente is alleen aftrekbaar als het geleende geld ook bestemd is voor aankoop, verbouwing of verbetering van een eigen woning. Heeft u bij de verkoop van uw huis een overwaarde en gebruikt u deze niet voor deze doeleinden dan is de rente niet aftrekbaar. Gebruikt u de lening of een deel daarvan voor iets anders, bijvoorbeeld voor het kopen van een auto of het aflossen van een persoonlijke lening, dan is de rente over dat deel van de hypotheek niet aftrekbaar.

U blijft 100% eigenaar van de woning en u kunt de woning op ieder gewenst moment verkopen.

De aanvraag die u via Het Woningfonds indient wordt onafhankelijk en objectief opgepakt. Dit houdt in dat u kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden die er op de markt te vinden zijn, ook buiten uw eigen bank om. Daarnaast kunnen verschillende mogelijkheden gecombineerd worden wat voor u mogelijk voordeliger is. Dat maakt het verzilveren van de overwaarde wel zo makkelijk. 

Heeft u nog andere vragen?

Woning Fonds logo

© 2022 Het Woningfonds | Privacybeleid | Samenwerken