Woning Fonds logo

Zonnepanelen worden goedkoper door nieuwe ontdekking

Categorie: Zonnepanelen
Datum:  31 juli 2023
Auteur: Het Woningfonds

Zonnepanelen zijn al jaren een populaire en duurzame manier om je eigen energie op te wekken. Maar wist je dat er nu een nieuwe ontdekking is die zorgt voor een prijsdoorbraak? Lees snel verder en ontdek waarom je nu moet investeren in zonnepanelen!

Wat is de nieuwe ontdekking?

De nieuwe ontdekking heeft te maken met het rendement van zonnepanelen. Het rendement is de verhouding tussen de hoeveelheid zonlicht die op de panelen valt en de hoeveelheid elektriciteit die ze produceren. Hoe hoger het rendement, hoe minder panelen je nodig hebt om de gewenste capaciteit te behalen.

De afgelopen jaren is het rendement van zonnepanelen al flink gestegen, dankzij innovaties in de technologie en de materialen. Maar nu is er een doorbraak die het rendement nog verder kan verhogen: perovskiet.

Perovskiet is een mineraal dat zeer goed zonlicht kan absorberen en omzetten in elektriciteit. Het wordt al gebruikt in sommige soorten zonnecellen, maar tot nu toe was het niet stabiel genoeg om lang mee te gaan. Wetenschappers hebben echter een manier gevonden om perovskiet te combineren met silicium, het meest gebruikte materiaal voor zonnepanelen. Hierdoor ontstaat een tandemcel die twee keer zo veel stroom kan leveren als een gewone siliciumcel.

Deze tandemcellen zijn nog niet op grote schaal beschikbaar, maar ze beloven een revolutie in de zonne-energie sector. Ze kunnen namelijk de kostprijs van zonnepanelen drastisch verlagen, omdat je minder panelen nodig hebt voor dezelfde opbrengst. Bovendien kunnen ze ook op minder ideale locaties worden geplaatst, zoals daken die niet goed op de zon gericht zijn of gebieden met weinig zonlicht.

BTW-vrij

Sinds januari 2023 zijn zonnepanelen BTW-vrij: een besparing van honderden euro’s extra.

Door de lagere prijs én het hogere rendement, is er geen beter moment om over te schakelen naar zonnepanelen.

Wil jij weten wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Doe dan de check van Het Woningfonds.

De voordelen van zonnepanelen

 • Bespaar op je energierekening:
  Met zonnepanelen wek je je eigen gratis energie op, waardoor je minder stroom hoeft af te nemen bij je energieleverancier. Hierdoor bespaar je honderden euro’s per jaar op je energiekosten. Bovendien ben je minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen.

 • Verdien geld met teruglevering:
  Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, kun je het overschot terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijg je een vergoeding van je energieleverancier, die kan oplopen tot 10 cent per kWh. Zo profiteer je nog meer van je zonnestroom.

 • Verhoog de waarde van je woning:
  Door zonnepanelen te installeren, verbeter je het energielabel en de duurzaamheid van je woning. Dit maakt je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers, die bereid zijn om meer te betalen voor een energiezuinige woning.

 • Draag bij aan een groener planeet:
  Zonne-energie is een van de schoonste vormen van energie, omdat het geen CO2 of andere schadelijke stoffen uitstoot. Door zonnepanelen te gebruiken, verklein je dus de ecologische voetafdruk van je huishouden en draag je bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

 • Geniet van fiscale voordelen:

  Om zonnepanelen te betalen, kun je gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Met deze lening kun je energiebesparende maatregelen in of aan jouw huis betalen.

  Daarnaast kun je in Nederland de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Zo wordt investeren in zonnepanelen nog voordeliger.

Waar wacht je nog op?

Zoals je ziet, zijn er tal van redenen om nu te kiezen voor zonnepanelen. Met de nieuwe ontdekking van perovskiet wordt zonne-energie nog goedkoper, efficiënter en toegankelijker. Bovendien profiteer je van een lagere energierekening, een hogere woningwaarde, een groenere planeet en aantrekkelijke fiscale voordelen.

Doe de check en Het Woningfonds regelt de beste offerte voor je.

Klik op jouw provincie op de kaart

Woning Fonds logo

© 2023 Het Woningfonds | Privacybeleid