Woning Fonds logo

Door: Het Woningfonds

Huiseigenaren profiteren massaal van het 0% btw-tarief op zonnepanelen

Dit is het perfecte moment om over te stappen op zonnepanelen – Installatiekosten dalen terwijl de energierekening blijft stijgen!

Ontdek hoe Nederlanders elk jaar honderden euro’s besparen door zonnepanelen!

✅ De initiële kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink gedaald

✅ Bespaar met zonnepanelen jaarlijks honderden euro’s op de energierekening

✅ Sluit aan bij het groeiende aantal Nederlanders dat profiteert van zonnepanelen

0% btw-tarief op zonnepanelen

Sinds 1 januari 2023 hoef je geen BTW meer te betalen als je zonnepanelen koopt. Zonder 21% btw is dit een besparing van honderden euro’s extra.

Door de lagere prijs én het hogere rendement, is er geen beter moment om over te schakelen naar zonnepanelen.

Sluit bij het groeiende aantal Nederlanders dat profiteert van deze schone energiebron. Mis de kans niet om fors te besparen op de energierekening – stap vandaag nog over op zonnepanelen!

De voordelen van zonnepanelen

 • Bespaar op je energierekening:
  Met zonnepanelen wek je je eigen gratis energie op, waardoor je minder stroom hoeft af te nemen bij je energieleverancier. Hierdoor bespaar je honderden euro’s per jaar op je energiekosten. Bovendien ben je minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen.

 • Verdien geld met teruglevering:
  Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, kun je het overschot terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijg je een vergoeding van je energieleverancier, die kan oplopen tot 10 cent per kWh. Zo profiteer je nog meer van je zonnestroom.

 • Verhoog de waarde van je woning:
  Door zonnepanelen te installeren, verbeter je het energielabel en de duurzaamheid van je woning. Dit maakt je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers, die bereid zijn om meer te betalen voor een energiezuinige woning.

 • Draag bij aan een groener planeet:
  Zonne-energie is een van de schoonste vormen van energie, omdat het geen CO2 of andere schadelijke stoffen uitstoot. Door zonnepanelen te gebruiken, verklein je dus de ecologische voetafdruk van je huishouden en draag je bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

 • Geniet van fiscale voordelen:

  Om zonnepanelen te betalen, kun je gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Met deze lening kun je energiebesparende maatregelen in of aan jouw huis betalen.

  Daarnaast kun je in Nederland de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Zo wordt investeren in zonnepanelen nog voordeliger.

Waar wacht je nog op?

Zoals je ziet, zijn er tal van redenen om nu te kiezen voor zonnepanelen. Profiteer van een lagere energierekening, een hogere woningwaarde, een groenere planeet en aantrekkelijke fiscale voordelen.

Doe de woning check en Het Woningfonds regelt de beste offerte voor je.

Klik op jouw provincie op de kaart

Woning Fonds logo

© 2023 Het Woningfonds | Privacybeleid